Select Page
DOMAČI KOTIČEK POLJANE:
V septembru 2011 smo v Poljanah odprli že drugi Domači kotiček.

Tudi tu vam ponujamo tradicionalno narejene domače izdelke višje kakovosti iz domačih sestavin, ter brez umetnih dodatkov.

Vsi izdelki, ki jih ponujamo v našem domačem kotičku v Poljanah so višje kakovosti, kar pomeni da se ponašajo z določenim certifikatom oz. potrdilom, ki dokazuje višjo kakovost, poreklo ali način predelave. Ti znaki kakovosti so: blagovna znamka Babica Jerca in Dedek Jaka, Ekološko, Priznanja iz Ptuja, Slovenski med, Naravno.

Na voljo so vam naslednji izdelki iz Škofjeloškega hribovja:

Pekovski izdelki, rezanci in domača jajca

Izdelani so na tradicionalen način, pečeni v krušni peči, surovine so domače, brez umetnih dodatkov in konzervansov, po tradicionalnih receptih.

Nudimo vam: razne vrste kruha iz krušne peči, piškote, pecivo in potice, rezance, mlince iz krušne peči ter dnevno sveža domača ekološka jajca.

Izdelki iz predelanega sadja

Vsi izdelki iz sadja so pripravljeni po receptih naših prednikov, vse na naraven način.

Nudimo vam: domača žganja in likerje najrazličnejših okusov, suho sadje ter ekološki jabolčni kis.

Med

Vsi proizvajalci, ki prodajajo v našem kotičku imajo oznako Slovenski med, kar pomeni, da ponujamo najkakovostnejše medene izdelke.

Nudimo vam: med različnih vrst (akacijev, cvetlični, kostanjev, gozdni,…).

Mesni izdelki

Mesni izdelki so predelani iz doma vzrejenih živali, ki se krmijo z domačo kvalitetno krmo. Vsi izdelki so plod starih receptov naših dedkov.

Nudimo vam: domače klobase, salame, ocvirke in druge mesne dobrote.

 

Mlečni izdelki:

Mlečni izdelki

so pridelani iz domačega najkakovostnejšega mleka. Lokalni sirarji  se trudijo zadovoljiti vse okuse, zato mlečnim izdelkov dodajajo najrazličnejše kvalitetne domače dodatke, ko so: razne sadne čežane, zelišča itd..

Nudimo vam: domače sire (navadni, dimljeni, z dodatki), jogurte, skute, maslo, sirotko in druge mlečne izdelke.

Kislo zelje, repa, kumarice

Kislo zelje, repa in kumarice so vam na voljo v jeseni. Naši dobavitelji se trudijo, da nam v kotiček dobavijo najkvalitetnejšo ozimnico.

Nudimo vam: domače kislo zelje in repo, kisle in sveže zeljnata glave, zelnico, domače vložene kumarice, domačo marmelado.

Čaji in zelišča

Ponujamo vam ročno nabrana in skrbno posušena zelišča, z ljubeznijo pripravljena mazila in tinkture. Ti domači pripravki vam bodo v veliko pomoč pri lažjih tegobah mrzlih dni.

Nudimo vam: različne čajne mešanice, tinkture oz. alkoholne izvlečke (ameriški slamnik, oreh, ognjič, divji kostanj, česen, čemaž) ter zeliščna mazila (smolnato, ognjičevo, kostanjevo, repinčevo, negovalno).

Čipke

V kotičku so vam na voljo dekorativni izdelki, ki jih gospodinje polepšajo z tradicionalno čipko.

Nudimo vam: unikatne prtičke in prte iz čipk, darilne vrečke s čipko ter različni darilni program s čipko.

Izdelki iz Loške mlekarne

Ponujamo vam tudi najkvalitetnejše mlečne izdelke iz Loške mlekarne, ki prideluje izdelke iz slovenskega ekološkega mleka. Vsi izdelki so strogo kontrolirani in res kvalitetni.

Nudimo vam: ekološko mleko, ekološki sir ter ekološko skuto.

V sodelovanju s ponudniki smo določili enotne cene, ne glede na način in kraj prodaje (trgovina, domača prodaja, tržnica, …).

 

 

Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja:

http:/ec.europa.au/agriculture/rurdev/index_sl.html

 

KGZ z.o.o. Škofja Loka
Kidričeva c. 63a
4220 Škofja Loka

Tel.: 04 / 51 30 300
FAX: 04 / 51 30 303
info@loska-zadruga.si

Davčna Številka: SI17914272

Matična številka: 5142202