Select Page

 DOMAČI KOTIČEK STARA LOKA:

1

Iščete izdelke, ki so:

narejeni na tradicionalen način,
iz domačih surovin, brez umetnih dodatkov,
ustvarjeni z ljubeznijo,
po receptu naših babic in dedkov
in dosegajo visoko kakovost?

 

Predstavljamo vam raznovrstno ponudbo domačih izdelkov iz ekoloških kmetij škofjeloških hribov in okolice, ter ekološke izdelke iz Loške mlekarne.
Vsi izdelki so višje kakovosti, preverjeni in so vključeni v blagovno znamko Babica Jerca in Dedek Jaka ali pa so to izdelki z znanim poreklom naravi prijazne pridelave.

 

Izdelki iz ekoloških kmetij škofjeloških hribov in okolice

 

Pekovski izdelki, rezanci in domača jajca


2

Izdelani so na tradicionalen način, iz domačih surovin, brez dodatkov in umetnih konzervansov, po receptih naših babic.

Nudimo vam: razne vrste kruha iz krušne peči, piškote, pecivo in potice, rezance, mlince iz krušne peči ter dnevno sveža domača ekološka jajca.

 

Izdelki iz sadja


3

 

Za pripravo domačih sadnih izdelkov se uporablja sadje ekološke pridelave, po receptih in znanjih naših babic in dedkov, ki se prenašajo iz roda v rod.

Nudimo vam: domača žganja in likerje najrazličnejših okusov, suho sadje ter ekološki jabolčni kis.

 

Med


4

Med je najbolj pristno naravno sladilo, staro kot človeštvo. Je simbol naravnosti, zdravja in življenjske moči. Z rednim uživanjem čebeljih pridelkov je pot do boljšega zdravja sladka.

Nudimo vam: med različnih vrst (akacijev, cvetlični, kostanjev, gozdni,…).

 

Mesni izdelki


Mesni izdelki so predelani iz domačega, ekološkega mesa slovenskega porekla po preizkušenih starih receptih naših dedkov.

Nudimo vam: domače klobase, salame in druge mesne dobrote.

5

 

Kislo zelje, repa, kumarice


Tudi za jesenske in zimske dni smo poskrbeli. Izdelki so iz različnih vrst sadja in zelenjave ekološke predelave. V jesenskih mesecih, ko mati narava poskrbi, da je vsega v izobilju, bo tudi naša ponudba še bolj pestra in pisana.

Nudimo vam: domače kislo zelje in repo, kisle in sveže zeljnata glave, zelnico, domače vložene kumarice, domačo marmelado.

 

Čaji in zelišča


Delček neokrnjene narave boste spoznali in okusili v zdravilnih zeliščih, ki so nabrane in sušene z ljubeznijo.

Nudimo vam: različne zdravilne čajne mešanice, zdravilne tinkture oz. alkoholne izvlečke (ameriški slamnik, oreh, ognjič, divji kostanj, česen, čemaž) ter zeliščna mazila (smolnato, ognjičevo, kostanjevo, repinčevo, negovalno).

6

Čipke


Spretni prsti z vztrajnostjo in srčnostjo s prepletenanjem niti ustvarjajo najrazličnejše vzorce čipk, ki pričajo o dolgoletni tradiciji klekljanja na Škofjeloškem.

Nudimo vam: unikatne prtičke in prte iz čipk, darilne vrečke s čipko, vizitke s čipko, košarice s čipko, okrasne obeske s čipko ter različni darilni program s čipko.

7

Izdelki iz Loške mlekarne


Najstarejša slovenska loška mlekarna s 110–letno tradicijo je znana po mlečnih izdelkih, ki so narejeni in pridelani iz ekološkega mleka izključno slovenskega porekla in kontrolirani po strogih merilih ekološke predelave.

Nudimo vam: ekološko mleko, ekološki sir ter ekološko skuto.
V sodelovanju s ponudniki smo določili enotne cene, ne glede na način in kraj prodaje (trgovina, domača prodaja, tržnica, …).

8

 EKRP razvoj podeželja

 

KGZ z.o.o. Škofja Loka
Kidričeva c. 63a
4220 Škofja Loka

Tel.: 04 / 51 30 300
FAX: 04 / 51 30 303
info@loska-zadruga.si

Davčna Številka: SI17914272

Matična številka: 5142202