Select Page

LOŠKA MLEKARNA - MLEKO

 
KONTAKT

KGZ z.o.o.  ŠKOFJA LOKA
Enota: Mlekarna
Kidričeva c. 63a
4220 Škofja Loka
Lokacija mlekarne
Fužinska ulica 1
4220 Škofja Loka

Tel.: 04 / 51 57 610
04 / 51 20 605
mlekarna@loska-zadruga.si

KONZUMNO MLEKOMLEKO

Pasterizirano polno in pasterizirano ekološko mleko IZKLJUČNO LOKALNEGA POREKLA

Mleko je popolna in hitro dosegljiva hrana, ki vsebuje skoraj vse nujno potrebne hranilne snovi, saj vsebuje esencialne  amionokisline, esencialne maščobne kisline, kalcij, magnezij, fosfor, kalij, vitamin A,D in še druge sestavine, ki so potrebne za uravnoteženo delovanje človeškega telesa.
Naše mleko je izključno lokalnega porekla, saj ga odkupujemo iz kmetij Poljanske in Selške doline ter iz okolice škofje loke.

POLNO MLEKO

POLNO MLEKONehomogenizirano, pasterizirano polno mleko s 3,5 % mlečne maščobe

Mleko iz škofjeloške mlekarne je izključno slovenskega, lokalnega porekla. Je nehomogenizirano in le  pasterizirano. V njem je mlečna maščoba ohranjena v prvotni obliki, nerazbita. S temperaturo pasterizacije 74 °C pa v mleku uničimo le patogene mikroorganizme, ohranimo pa mlečnokislinsko floro, vitamine in minerale…
Uživamo lahko tudi svežega, neprekuhanega. Pakiramo ga v litrske PET plastenke.
Hraniti ga je treba pri temperaturi od +2 °C do +6 °C. Rok uporabe je prav zaradi nizke temperature toplotne obdelave relativno kratek in sicer le 4 dni od dneva polnjenja.

EKOLOŠKO MLEKO

EKOLOŠKO MLEKONehomogenizirano, pasterizirano ekološko mleko s 3,5 % mlečne maščobe
Ekološko pridobljeno mleko je predelano po strogih merilih ekološke predelave in kontrole. Mleko je izključno slovenskega, lokalnega porekla.
Mleko je nehomogenizirano, le pasterizirano.
V njem je mlečna maščoba ohranjena v prvotni obliki, nerazbita. S temperaturo pasterizacije 74 °C pa v mleku uničimo le patogene mikroorganizme, ohranimo pa mlečnokislinsko floro, vitamine in minerale…
Uživamo lahko tudi svežega, neprekuhanega. Pakiramo ga v litrske PET plastenke.
Hraniti ga je treba pri temperaturi od +2 °C do +6 °C. Rok uporabe je prav zaradi nizke temperature toplotne obdelave relativno kratek in sicer le 4 dni od dneva polnjenja.

KISLO MLEKO

KISLO MLEKO

je čvrsto, kot so ga izdelovale naše babice. Izdelano je iz nehomogeniziranega pasteriziranega fermentiranega mleka s 3,2 mlečne maščobe. Je rahlega, osvežilnega okusa in prija tako poleti kot pozimi. Rahla skorjica mu daje videz domačega kislega mleka brez dodatkov.

ENOTA: Loška mlekarna
Fužinska ulica 1
4220 Škofja Loka

Tel.: 04 / 51 20 605
FAX: 04 / 51 25 254
mlekarna@loska-zadruga.si

KGZ z.o.o. Škofja Loka
Kidričeva cesta 63a
4220 ŠKOFJA LOKA