Select Page

LOŠKA MLEKARNA - POLTRDI SIRI

KONTAKT
KGZ z.o.o.  ŠKOFJA LOKA
Enota: Mlekarna
Kidričeva c. 63a
4220 Škofja Loka
Lokacija mlekarne
Fužinska ulica 1
4220 Škofja Loka

Tel.: 04 / 51 57 610
04 / 51 20 605
mlekarna@kgz-skloka.si

LOŠKI EDAMEC

LOŠKI EDAMEC je poltrdi tričetrtmastni sir. Vsebuje najmanj 45% mlečne maščobe v suhi snovi. izdelan je iz mleka z 2,2% mlečne maščobe. Ime ima po mestu Edam na Nizozemskem, od koder tudi izvira. Izvirna tehnologija sira edamskega tipa se je skozi stoletja izpopolnjevala in prenašala v sirarne po vsem svetu.

V Škofji Loki izdelujemo sir edamec v obliki salame, teže približno 3 kg. Narejen je na klasičen način v holandski banji. Mleko za sir je iz škofjeloške okolice in iz okoliških hribov.

Ponudimo ga lahko kot predjed ali kot glavno jed. V kulinariki ga uporabljamo kot dodatek jedem, za solate, pizze in kot delikateso pri uživanju belih vin.

Izdelki ne vsebujejo glutena.

LAHKI EDAMEC

LAHKI EDAMEC je poltrdi tričetrtmastni sir. Vsebuje najmanj 35% mlečne maščobe v suhi snovi. izdelan je iz mleka z 2,2% mlečne maščobe. Ime ima po mestu Edam na Nizozemskem, od koder tudi izvira. Izvirna tehnologija sira edamskega tipa se je skozi stoletja izpopolnjevala in prenašala v sirarne po vsem svetu.

V Škofji Loki izdelujemo sir edamec v obliki salame, teže približno 3 kg. Narejen je na klasičen način v holandski banji. Mleko za sir je iz škofjeloške okolice in iz okoliških hribov.

Ponudimo ga lahko kot predjed ali kot glavno jed. V kulinariki ga uporabljamo kot dodatek jedem, za solate, pizze in kot delikateso pri uživanju belih vin.

Izdelki ne vsebujejo glutena.

"TA LUKNAST" EDAMEC

“TA LUKNAST” EDAMEC je poltrdi tričetrtmastni sir. Vsebuje najmanj 45% mlečne maščobe v suhi snovi. izdelan je iz mleka z 2,2% mlečne maščobe. BREZ KONZERVANSOV

LOŠKI MINI

FREISING Z OREHI
freising z orehi_spletna
EKO FREISING
eko_freising_spletna
AGATA
agata_spletna
BIO SIR EDAMEC

FREISING S ČILIJEM

FREISING Z OLIVAMI
Freising_olive_spletna
DIMLJENI EDAMEC

TRAPIST

TRAPIST je poltrdi polnomasten sir. Vsebuje 45% mlečne maščobe v suhi snovi in vsaj 50% suhe snovi. Izdelan je iz mleka z 2.9% mlečne maščobe. Po poreklu je trapist iz Francije, danes pa ga izdelujejo v več različicah, ki se med seboj precej razlikujejo.

V Škofji loki izdelujemo sir trapist v obliki hlebca, na klasičen način v holandski banji.

ENOTA: Loška mlekarna
Fužinska ulica 1
4220 Škofja Loka

Tel.: 04 / 51 20 605
FAX: 04 / 51 25 254
mlekarna@kgz-skloka.si

KGZ z.o.o. Škofja Loka
Kidričeva cesta 63a
4220 ŠKOFJA LOKA