Select Page

LOŠKA MLEKARNA - SKUTE

KONTAKT

KGZ z.o.o.  ŠKOFJA LOKA
Enota: Mlekarna
Kidričeva c. 63a
4220 Škofja Loka
Lokacija mlekarne
Fužinska ulica 1
4220 Škofja Loka

Tel.: 04 / 51 57 610
04 / 51 20 605
mlekarna@loska-zadruga.si

skuta-skleda

 

 

SKUTE so narejene  izključno iz mleka slovenskega, lokalnega porekla. Uvrščamo jih v skupino svežih sirov. Izdelki ne vsebujejo glutena.

SKUTA S SMETANO

Skuta (sveži ¼ mastni sir)
Vsebuje najmanj 18% suhe snovi in najmanj 15 % mlečne maščobe v suhi snovi.
Narejena je iz pasteriziranega mleka z dodanimi mlečnokislinskimi mikroorganizmi. Je nepasirana in pakirana v PVC vrečke in PE lončke po 500 g, za večje porabnike pa v vrečah po 5 ali 10 kg.
Kisla skuta je zelo uporabna za izdelavo raznih namazov, zavitkov, gibanic in bureka.

EKOLOŠKA SKUTA

Sveži, pusti ekološki sir.
Vsebuje najmanj 18% suhe snovi in najmanj 10 % mlečne maščobe v suhi snovi. Narejena je iz posnetega, pasteriziranega ekološkega mleka, z dodatki mlečnokislinskih mikroorganizmov. Je nepasirana in pakirana v 250 g lončke in vrečke po 1 kg.
Eko skuta  je lahko-prebavljiva in zato zelo uporabna za izdelavo raznih namazov, zavitkov, štrukljev ali kot samostojna jed.
Ima nizko energetsko vrednost, zato je zelo primerna za shujševalne diete.

 

PUSTA SKUTA
Skuta ( sveži pusti sir )
Vsebuje najmanj 18 % suhe snovi in do 10 % mlečne maščobe v suhi snovi.
Narejena je iz posnetega pasteriziranega mleka z dodanimi mlečnokislinskimi mikroorganizmi. Je nepasirana in pakirana v PVC vrečke in PE lončke po 500 g, za večje porabnike pa v vrečah po 5 ali 10 kg.
Kisla skuta je lahko prebavljiva in zato zelo uporabna za izdelavo raznih namazov, zavitkov in štrukljev.
Ima nizko energetsko vrednost, zato je zelo primerna za shujševalne diete.
MASKARPONE

MASKARPONEMaskarpone vsebuje najmanj 45% suhe snovi in najmanj 70 % mlečne maščobe v suhi snovi. Izdelan je po proizvajalni specifikaciji.

V kulinariki  se največ uporablja v slaščičarstvu ( krema za tiramisu), za pripravo raznih omak ( za testenine), kot dodatek v namazih za slaščice in potice, prelive.

ALBUMINSKA SKUTA

Albuminska_skuta_lonček_spletna

Sveži sir vsebuje najmanj 20 % suhe snovi in najmanj 35 % mlečne maščobe v suhi snovi. Narejena je iz sladke sirotke sira edamca, kateri je dodano nekaj procentov pasteriziranega, posnetega  mleka.
V njej so najkakovostnejše beljakovine mleka, mnogo kalcija in drugih rudnin. Je drugačna od navadne ( kisle ) skute.
Uživate lahko svežo, uporabite jo lahko kot osnovo za zelenjavne namaze ali polnilo za razne zavitke in gibanice. Posoljeno lahko hranite več mesecev.
Na voljo je  v 500g posodici ali v vrečki po 1 kg.

SADNE SKUTE

Skute z naloženim sadjem

Vsebujejo najmanj 30 % suhe snovi in 20 % mlečne maščobe v suhi snovi.

Narejene so iz sveže skute s smetano, na katero je naložen sadni pripravek.

Izdelujemo  skuto z okusom jagode, višnje, marelice in borovnice.

ENOTA: Loška mlekarna
Fužinska ulica 1
4220 Škofja Loka

Tel.: 04 / 51 20 605
FAX: 04 / 51 25 254
mlekarna@loska-zadruga.si

KGZ z.o.o. Škofja Loka
Kidričeva cesta 63a
4220 ŠKOFJA LOKA