Select Page

LOŠKA MLEKARNA

O MLEKARNI
KONTAKT

KGZ z.o.o.  ŠKOFJA LOKA
Enota: Mlekarna
Kidričeva c. 63a
4220 Škofja Loka
Lokacija mlekarne
Fužinska ulica 1
4220 Škofja Loka

Tel.: 04 / 51 57 610
04 / 51 20 605
mlekarna@loska-zadruga.si

 PREDSTAVITEV MLEKARNE:

Loška Mlekarnmlekarna_01a je enota Loške zadruge v Škofji Loki

Na lokaciji Fužinska ulica 1 obratuje že več kot 118 let in je mlekarna z najdaljšo tradicijo na Slovenskem.
V mlekarni predelujemo mleko izključno slovenskega, lokalnega izvora. Naše odkupno področje zajema Poljansko dolino do Sovodnja, Selško dolino s Sorico in Davčo ter ravninski del do Žabnice.

 

 

Mlekarna-izdelki

Mleko predelujemo v tradicionalne izdelke mlekarne ( konzumno mleko,skuta, sir edamec, trapist, smetana), kakor tudi »novejše« ( kajmak,maskarpone, topljeni siri za mazanje, topljeni siri za rezanje,skute s sadjem, albuminsko skuto, mladi sir,ekološko mleko, ekološki jogurti, ekološka sirotka, ekološki sir).

 

fotke_koledar_4750Kupcem nudimo mlečne izdelke iz nehomogeniziranega, pasteriziranega mleka iz bližnje okolice.
Embalaža ni vedno vrhunsko oblikovana, daje pa vtis domačega, preprostega izdelka. Izdelki so brez dodanih konzervansov, zato je njihov rok uporabe relativno kratek in rokovanje z njimi občutljivo.V izdelkih so v največji možni meri ( glede na toplotni postopek ) ohranjene sestavine surovine. Izdelki so pakirani ročno ali polavtomatsko kar daje izdelkov svojstven, domač izgled.

 

Precejšen del potrošnikov se že zaveda, da mlečni izdelki z neobičajno dolgim rokom trajanja, pa čeprav v vrhunsko oblikovani embalaži niso vedno tudi najboljši za njihovo zdravje. Mnogokrat vsebujejo organizmu škodljive ali pogojno škodljive sestavine, ki omogočajo nezahtevne transporne verige in nenormalno dolge roke trajanja. Dodatki prispevajo k privlačnemu organoleptičnemu videzu in odličnemu okusu.

ENOTA: Loška mlekarna
Fužinska ulica 1
4220 Škofja Loka

Tel.: 04 / 51 20 605
FAX: 04 / 51 25 254
mlekarna@loska-zadruga.si

KGZ z.o.o. Škofja Loka
Kidričeva cesta 63a
4220 ŠKOFJA LOKA